Kovano

Kovane ograde, stubišta, balkoni, rešetke, okovi za vrata i kovana galanterija i elementi za samoizgradnju ograda.

Cijene dostupne na upit.

Zaštita kovane bravarije

TEHNIKA : DUPLEX - SISTEM

Zaštita protiv korozije jedna je od najbitnijih stavki kod kovane bravarije, a najbolja zaštita se postiže postupkom vrućeg cinčanja. Vruće cinčanje je postupak u kojem se gotovi proizvodi od željeza, aluminija ili čelika uranjaju u kupku s rastaljenim cinkom pri temperaturi od oko 460 C°.

 

Neke od prednosti cinčanja su dugi vijek trajanja, stvaranje ravnomjernog i kvalitetnog premaza, osobito na unutarnjim i teško dostupnim površinama jer tekući cink ulazi u sve pore materijala, dobra otpornost na mehaničke utjecaje, te mogućnost korištenja drugih premaza. Vruće cinčanje je trenutačno najefikasnija i ekološki najprihvatljivija zaštita od korozije na svijetu.

Posebne mogućnosti antikorozivne zaštite željeza daje dvostruka zaštita tj. cinčanje i lakiranje klasičnim  postupkom. Primjenom Duplex sistema izbjegava se mogućnost korozije željeza ispod premaza koja efektom klina zbog porasta volumena odvaja premaze od podloge.

 

Cink premazan WS-PLASTOM ostaje dugi niz godina izvrsno zaštićen. Vrlo je raznolika primjena ovog načina antikorozivne zaštite npr. u građevinarstvu, cestogradnji, mostogradnji, energetici i sl.

 

Primjenom duplex sistema zaštita metala je u pravilu dulja od sume obadvije zaštite pojedinačno (vrućeg cinčanja i bojanja). Riječ je o tzv. efektu klina. Faktor produljenja je cca 2 god., što znači da ako vruće cinčanje štiti metal cca 10 god., a boja cca3 god., duplex - sistem štiti (10 god. + 3 god.) x 2 god. = 26 god.

 

Takvo djelovanje poboljšava WS-PLAST premaz M4200 koji se nanosi na pocinčane podloge bez prethodne upotrebe različitih prajmera ili reaktinivh boja.

 

Zagrebačka 75, 49 217 Krapinske Toplice

049/233 100 , 098/958 5294, 098/928 7871

Copyright © - Bravarija Ilijaš